Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Aralık 2017 Cuma

ARABALARIN CAM SİLİCEĞİ NEDEN BOZULUR?


İlk önce iki alternatif var.
1- silecek motoru bozulmuş
2- silecek kolu bozulmuştur

sebeplerine gelince:
1- Xenon far taktırdıysanız, 100w h4 taktırdıysanız, ya da zaman ile yıpranak bozulmuş olabilir
2- 100w h4 taktırdıysanız kolu yakmış olabilirsiniz. 

çözüm: 

1-Silecek motoru değişecek veya açılıp bobin sarılacak. Bobin sarılması ekonomik, değişmesi uzunn ömürlü çözümdür.
2- Silecek kolu değişecek, farlar değişmişse ya eski haline getirilecek ya da uygun röle veya balastlar takılacak.

UÇAK NASIL YAPILIR ?

Yolcu uçağı, genel anlamda sadece yolcu taşıma amacına yönelik olarak üretilmiş . Yolcuların yanı sıra yolculara ait bagajların ve kısmen diğer malzemelerin nakliyesinde de kullanılırlar. Yolcu uçağı tabiriyle daha çok havayolları tarafından kullanılan yüksek kapasiteli ve performanslı uçaklar kastedilir. Bununla birlikte hafif uçaklar da az sayıda yolcunun çoğunlukla kısa mesafelere ulaştırılmasında kullanılırlar.
Yolcu uçakları zamandan tasarruf sağlaması nedeniyle, özellikle ülkelerarası yolculuklarda sıkça tercih edilen taşıma
araçlarıdır.
Tarihçe
Yolcu uçakları 20. yüzyılın başlarından bu yana genişleyen büyük bir sektör olan ticari havacılık sektöründe önemli rol oynar. İlk yolcakları günümüzde ki modern yolcu uçaklarından çok farklıydı. Düzenli tarifeli ilk hava yolcu taşımacılığı 1912’de Graf Von Zeppelin’in “Delag” adlı hava gemisiyle başlamıştı. Bu hava gemisi ilk yolcu uçağı sayıla bilirdi. Bu alandaki asıl etkinlikler I. Dünya Savaşı’ndan sonra başlatıldı. 1919’da Zeplinler gene düzenli seferlere başladı. Ama 1936’da hidrojen gazıyla havalanan ‘Hindenburg’ adlı hava gemisinin yanması hava taşımacılığında zeplinlerin yerini uçakların almasını hızlandırdı.
1933-1934 arasında, aerodinamik profilli gövdesi tümüyle metalden yapılmış hızlı ve rahat “Boeing 247D”ler “Douglas DC-2″ler ve “DC-3″ler, “Lockheed 10″lar hizmete girdi. ABD’deki ve Avrupa’daki önde gelen havayolu şirketleri uzun yıllar hava filolarını bu uçaklardan oluşturdular.
Kıtlar arası yolu uçakları 20 yüzyılın başında deniz uçakları ile sürdürüldü. 1930’larda Lufthansa şirketi 12 motorlu dünyanın en büyük deniz yolcu uçağını hizmete soktu. 1935 yıllında Büyük Okyanus hattının açılması ile Pan American Airways 4 Motorlu “Martin M-130” deniz uçaklarını, 1938’de de daha büyük “Boeing 314 Clipper”ları sefere soktu.
Deniz uçakları oldukça karlı ticari taşıtlar olarak uzun süre kullanıldı ama 1950’lerde başlıca havayolu şirketleri uçuşlarını daha ekonomik ve daha uygun kara türü uçaklara yapmaya başladılar.
İkinci dünya savaşı sonrası yapılan bütün yolcu uçakları pervaneli ve merkezden çevreye doğru düzenlenmiş hava soğutmalı motorlarla donatılmıştı. 1950 ortalarında itibaren yolcu uçakları daha modernleşti ve jet motorlu yolcu uçakları yapılmaya başlandı. Bunların ilk örneği 1958’de hizmete giren “Boeing 727” dir.
Bu gelişmeler sadece batı ülkeleri ile sınırlı değildi. Sovyet Rusya’da 120 ile 220 yolcu kapsiteli Tupolev “Tu-114” yolcu uçaklarını devreye soktu.
1960’ların sonlarında daha büyük uçaklar devereye konuldu. Uzun yolcu uçağı “DC-8” ve “Boeing 727” lerin yanı sıra yolcu kapasitesini artırmaya yönelik geniş gövdeli jet uçakları hizmete girdi.

21 yüzyılda yolcu uçaklarıda yolcu kapasitesini artırmaya yönelik geniş gövde şeklinde tasarlanmaktadır. Buna en güzel örnek “Airbus A380”. “Airbus A380” 555 yolcu kapasiteli “Rolls-Royce Trent 900” gibi çok gelişitirmiş motora sahip ve hertürlü modern teknoloji donatılmış uçaklardır. Aynı prensibi Rus yapımı yolcu uçakları izlemektedir

28 Aralık 2017 Perşembe

JANT VE LASTİKLER ?


Dış modifiyenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Kaliteli jantlar kullanılarak estetik bir görünüm yaratıldığı gibi güvenlik ve performans da sağlanmış olur. Dışarıdan bakıldığında jant basit bir parça gibi görünür ancak tam aksine jantların doğru seçilmesi can güvenliği açısından çok önemlidir. Çünkü jantlar aracın fren disklerinin soğutulmasından, performans ve yakıt tüketimine kadar doğrudan müdahalede bulunmaktadır. Bilindiği gibi jantların ölçüleri inç ( ” ) birimiyle belirlenmekte 1 inç ise 2.54 santimetreye tekavül etmektedir. Ülkemizde en çok tercih edilen jantlar 16 ve 17″ jantlar oluyor bundan yukarısı ise ülkemiz yolları açısından pek sağlıklı değil şehir dışına çıktığınızda sadece görünüşünü beğenip aldığınız jantlar başbelası olur. Ayrıca unutulmamalıdır ki jantlar ne kadar genişlerse ağırlıkta o kadar artar ve gerek frenaj gerekse yakıt tüketimi ve performans açısından olumsuz bir durum oluşur. Bunun önüne geçmek için jant alırken aracınızın motor hacmini, oluşacak yakıt tüketimini ve yol tutuşunu da göz önünde bulundururak jant seçimi yapmalısınız. Jantlar nasıl oluyorda yol tutuşunu engelliyor ? diyenler için bir örnek vermek gerekirse; eminim herkes ufak tefek drift ve drag yarışlarının videolarını seyretmiştir. Dikkat ederseniz drift yarışlarında geniş jantlar ve dar yapılı lastikler kullanılır amaç aracın olabildiğince fazla kaymasını sağlamaktır. Drag yarışlarında ise oldukça geniş lastikler ve dar yapılı jantlar kullanılır buradaki amaç ise aracın olabildiğince az patinaj atmasını sağlamaktır. Jantlar tek parça ve çok parçalı olarak satılmaktadır. Çok parçalı jantlar hasar gördüğünde sadece hasar gören parçanın değiştirilmesine imkan tanır bu nedenle tek parçalı jantlara göre daha avantajlıdır. Jantların fiyatlarıda kalitesine göre değişmektedir. Piyasadaki en kaliteli ve güvenli jantlar ise Momo, Enkei ve O.Z’dir. Aracınıza uygun jantı buradan marka ve model seçerek bulabilirsiniz.
Eğer jant seçimini yaptıysanız sıra geldi lastiklere; genel olarak iki tip lastik vardır. Birincisi standart lastikler ikincisi ise performans lastikleri. Standart lastikler 180 km hıza kadar güvenli sürüş sağlar ve lastik üzerinde ” T ” harfiyle gösterilir, performans lastikleri ise 180 km ve üzeri hıza kadar güvenli sürüş sağlar ve lastik üzerinde ” H ” harfiyle gösterilir.

27 Aralık 2017 Çarşamba

YARIŞ MOTORLARINA MODİFİYE NASIL YAPILIR ?






Jet Kit: Karbüratörün hemen içerisinde iğneye benzeyen kısımlara verilen ad Jet’tir. Benzin ve hava ayarlarının modifiye yapılması için Jet Kit kullanırız. Tabi bunu yaparken markanızın ayarlarına uygun bur Jet Kit almak önemli meseledir. Kendi motorunuz için tasarlanan Jet Kit alıp, motorunuzun benzin ayarlarının performansınızı arttırmasını sağlayabilirsiniz.

MODİFİYE BİSİKLETLER ?





Bisiklet (Fr. 'Bicyclette' İki dairecikli) ya da popüler olmayan eski adıyla velespit (Fr. 'Vélocipède' Tez Ayak), motorsuz veya elektrik motorlu, iki veya üç tekerlekli, pedallı, (bazen elektrik motor destekli) insan gücü ile ilerleyen bir ulaşım aracıdır. Ulaşım ve eğlencenin yanı sıra bisiklet sporunda da kullanılır. BMX, Dağ bisikleti ..

15 Aralık 2017 Cuma

MODİFİYE NASIL YAPILIR ?

   


Bunlardan birisi CP yani Kopyala-Yapıştır sistemi, diğeri ise brush yani fırça sistemidir. CP : CP çalışmalar daha çygok sanal modifiyeye yeni başlamış ya da amatör kişiler tarafından yapılır, yapılışıbasittir. Orijinal araç üzerine uun modifiyeli bir aracın herhangi bir yeri kopyalanır(Tampon, jant vb.) ve orijinal araca yapıştırılır, ...

ARABA KILİMASI NASIL ÇALIŞIR?

Otomobil klimaları, havayı soğutur, temizler, ardından nemini alır. Otomobil klima sisteminde, havayı temizlemek için polen filtresi...